sobota, 14 listopada 2015

Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

Gotowanie to świetna sprawa. Dziś zebrałam kilka pomysłów na to, co mogę ugotować w kolejnych dniach. Ja pracowałam, a tymczasem obiadem zajął się tata. Efekt fenomenalny. Mam kilka tematów w zanadrzu, którymi podzielę się z Wami już niedługo :) Nie mogę się już doczekać!


Składniki na gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami (około 7 porcji):



  • mięso wieprzowe ok. 1 kg
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pieczarki 300 g
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • kminek
  • papryka chili
  • pieprz
  • sól
  • gałka muszkatołowa

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Wrzucić do około litra gotującej się wody i dusić. W tym czasie pokroić drobno cebulę i czosnek, podsmażyć. Pokroić w paski pieczarki, a paprykę w słupki. Dorzucić na patelnię i smażyć. Podsmażone składniki przełożyć do garnka. Przyprawić wedle uznania. Dusić 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając, aby mięso się nie przychwyciło do garnka.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz