sobota, 13 czerwca 2015

Grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem

Inna propozycja grillowa pieczarek. Wakacje tuż tuż, a więc trzeba odpoczywać między innymi grillując. Ważne, aby grill nie był nudny. Kiełbasy można zastąpić grillowanymi owocami, warzywami oraz mięsami przyrządzanymi na wiele ciekawych sposobów.


Składniki na grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem (4 sztuki):


  • 4 duże pieczarki
  • 2 - 3 plasterki szynki (wieprzowej)
  • 3 plasterki sera żółtego Gouda
  • zielona pietruszka
  • szczypiorek
  • masło

Pieczarki oczyścić i wyciąć nóżki. Na spód kapelusza włożyć odrobinę masła. Przykryć szynką i serem. Posmarować masłem kapelusze pieczarek z zewnętrznej strony. Grillować (nie obracając!) około 10 minut. Na koniec posypać pietruszką lub szczypiorkiem wedle uznania.


2 komentarze:

  1. Karolaaaa a masz coś dla mnie, czyś wszystko zjadła?? :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To mnie wszystko zjedli! :D Nie no, na jedną się załapałam :)

      Usuń