wtorek, 28 kwietnia 2015

Kotlety mielone nadziewane ogórkami konserwowymi

Jeśli ktoś z was chce spróbować czegoś nowego i nieco zmodyfikować swój codzienny obiad mam coś w sam raz dla was. Kotlety mielone wcale nie muszą być nudne!


Składniki na kotlety mielone nadziewane ogórkami konserwowymi (9 porcji):


  • około 800 g mięsa mielonego
  • 8 ogórków konserwowych
  • czerstwa bułka
  • 3 cebule
  • 2 (małe) jajka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć. Czerstwą bułkę namoczyć w wodzie. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Odsączyć bułkę. Wyrobić ją z mięsem, jajkami, ogórkami, cebulą i musztardą. Doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz