sobota, 18 kwietnia 2015

Jajecznica w stylu włoskim

Jeśli ktoś kocha gotować to znajdzie na to czas, nawet w natłoku piętrzących się obowiązków. Nie zawsze musi być to niezliczona ilość godzin. W tym poście chcę pokazać jak małe, proste rzeczy potrafią cieszyć i smakować zarazem.


Składniki na jajecznicę w stylu włoskim:



  • 2 jajka
  • pomidor
  • plasterek szynki
  • połowa bardzo małej cebulki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • oregano (opcjonalnie)
  • sól

Usmażyć cebulkę, pokrojoną w kostkę razem z kawałkami szynki. Dorzucić także pokrojony w kostkę pomidor. Po 3 minutach wbić jajka. Smażyć przez około minutę po czym dodać świeżą bazylię i przyprawy. Dosmażyć do ulubionej konsystencji.



Propozycja śniadania.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz